Stellan og Carton var to venner, som ved at sammensmelte deres fornavne skabte et af de bedst kendte design-brands i Danmark - Stelton.

Niels Stellan Høm og Carton Madelaire var soldaterkammerater, som for mere end 50 år siden slog sig sammen for at starte en handelsvirksomhed. De forsøgte sig først med salg af sportssko og møbler, men der kom ikke rigtigt gang i forretningerne, førend de hørte om en lille fabrik i Fårevejle i Danmark, der hed "Dansk Rustfrit".

Dansk Rustfrit producerede serveringsdele i rustfrit stål, der var meget moderne i Danmark i 1960'erne.

Efter at have indgået en aftale med Dansk Rustfrit, gik Stelton straks i gang med at markedsføre en sovseskål i rustfrit stål, der gik som varmt brød hos de danske isenkræmmere, og skålene blev også en stor succes uden for Danmark. I USA var produkter fra Stelton indbegrebet af dansk design, og de blev solgt i eksklusive stormagasiner og designforretninger.

Read more

De glade 60’ere
Peter Holmblad trådte til som ny administrerende direktør og medbragte en vidtrækkende vision, da han startede i virksomheden.

Nye kataloger, ny emballage og grafisk design var med til at skabe et nyt design-brand.

Peter Holmblad var imidlertid overbevist om, at den eneste måde, Stelton ville kunne overleve på, var ved at udvikle nyt produktdesign. Der var alt for mange virksomheder, der producerede de samme produkter.

Peter Holmblad var Arne Jacobsens stedsøn. Arne Jacobsen var måske den største danske arkitekt og designer nogensinde, så det var en naturlig ting for Peter Holmblad at gå til sin stedfar med sine ideer.

En simpel tegning af en tekande, tegnet på en serviet under en familiemiddag. Det blev udgangspunktet for Arne Jacobsens design inden for serveringsservice.

Efter tre års intensiv produktudvikling blev Cylinda-line lanceret i 1967. På det tidspunkt var den karakteristiske cylinderformede profil meget avant-garde.

I dag er serien anerkendt som et symbol på klassisk, tidløs stil.

Det næste vigtige samarbejde med en designer var med Erik Magnussen, som designede den ikoniske EM77 termokande.

Steltons sande DNA stammer fra disse berømte produkter, som er yderst funktionelle og samtidig overkommelige i pris.

Siden har Stelton videreudviklet samarbejdet med internationale designere og arkitekter, og de har derved sikret sig, at vores produktfamiliers form og funktion skaber en syntese, der understreger innovative og alsidige ideer i relation til koncept, design og materialer.

”Sammen med vores dygtige og nøje udvalgte designere er det vores ambition at skabe tidløst og funktionelt design, der gør hverdagen lidt smukkere.”
Michael Ring, CEO, Stelton

Read more

LEARN MORE ABOUT OUR
Designphilosophy

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ullamcorper dui consequat pellentesque posuere sed.

Read more